Saturday, June 12, 2010

lepak bersama ajis

Ade la sorang membe lame aku ni yg keje kt mcd dulu.name melayu die maziz.name glamour ajis.hehe.nk jadikan cerite,last aku jumpe die taon lepas tyme raye.tu pon pegy raye uma die kuih raye da abis...lps tu aku da xjumpe die da.(merajuk sbb xdpt mkn kuih raye).lost contact terus.then satu petang ni aku decide nak pegi gegar rumah die.aku pon trus kick start motoku yg berkilat lagi cun setelah dibasuh semalamnye.dah ade moto ni terpakse la merajinkan diri jumpe membe2 :)

igatanku untuk menuju ke rumah die masih segar sbb aku belom lg lupe ingatan atau name lainye gile.sampai je depan rumah die aku terus menjerit telalak telolong memanggil name glamournye AJIS.tibe2 pakcik sebelah umah die kluar."ade pe dik?".soalan ditujukan kt aku.apehal pulak la pakcik ni ngigau agaknye.."saye pggil kawan saye,bukan pakcik".pakcik tu pon dgn selamba badak menjawab"ouh..maaf la ye..name pakcik pon ajis."

setelah tekak ku yg pada mulanye basah kuyup menjadi kering barulah nmpak batang hidung ajis ni.die pon kluar dgn mukenye yg ceria sambil jalan terdengkut-dengkut.aik??pehal mamat ni?da jadik OKU ke?

beginilah perbualan kami tentang nasib yg menimpa ajis:

aku: asal ngan kaki kau jis?da mcm ikan pirana da kau bejalan aku tgk.
ajis: aku eksiden la..nah tgk nie.bejait bai.
aku: pergh...terok giler..story ah sikit
ajis: aku eksiden kt depan niyh ha..elak lori der..tyme jatuh tu aku tegolek dekat 14000 pusingan baru dpt behenti.sedar2 je baju aku da koyak.tapak tgn ngan lutut da berdarah kaw2 punye.spender aku pon da koyak da agaknye.
aku: pastu sape yg tolong kau??
ajis: ade la sorang makcik ni kebetulan lalu kt situ.die ckp ngan aku "nak.spender nak koyak ni.nak makcik tolong x?"xkan la org nk tolong kite tolak kan..aku pon on je lah.aku tnye makcik tu balik "makcik nak bg spender makcik ker?"makcik tu dgn slamber jwb"eh xlah.makcik sendiri pon xpakai spender.ni ha makcik ade bwkkan spender anak makcik."



moral of the story,kalau jumpe makcik yg jenis cmni jgn layan sebab kompem org giler..




5 comments:

  1. arinah menganjing eh..tanak kawan lah.aha

    ReplyDelete
  2. haha tampar la muke makcik tu.huhu

    ReplyDelete
  3. haha..doyaii..LC nak tuka bike baru suda..aja aku berblog bolee??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails